Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

2019

Φέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια, δεν ζήτησα από τον Άγιο Βασίλη κάποιο ιδιαίτερο δώρο. Έτσι και έγινε. Λιτά τα δώρα φέτος, συμβολικά. Το μέγεθος –του δώρου- δεν έχει σημασία. Κάτω από ένα άλλο δέντρο με περίμενε ένα δώρο σαν τα άλλα, απλό και μικρό, το οποίο με έκανε να σκέφτομαι ασταμάτητα από την ώρα που το πήρα στα χέρια μου. Αφήνω εδώ μια παύση λίγων δευτερολέπτων και να ταξιδέψετε με την αχαλίνωτη σας φαντασία και να σκεφτείτε κι εσείς ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το τι ήταν αυτό το δώρο, πριν το αποκαλύψω.

Παύση.


Παύση. Ακόμα λίγο.

Μια ατζέντα για το 2019. Πόσος καιρός πάει από τότε που χρησιμοποιούσα το ημερολόγιο… θα νομίζεις ότι δεν το χρησιμοποιώ γιατί τα σημειώνω όλα στο καλεντάρι του κινητού. Και εδώ θα μπορούσα κάλλιστα να γελάσω διαβολικά σαν την Μαράια Κάρεϊ και να το παίξω ντίβα. Τελευταία χρονιά που είχα ατζέντα-ημερολόγιο πρέπει να ήταν το 2017, μόνο και μόνο για την αγόρασα το καλοκαίρι του 2016.


via GIPHY

Έτσι που λέτε, μέχρι πέρσι, το ’17, έγραφα διάφορα πράγματα, προγραμμάτιζα πράγματα, τα είχα όλα σε τάξη. Και σκέφτομαι τώρα –άτιμες γιορτές και απολογισμοί- τι έκανα το ’18; Να βάλω στόχους για τη νέα χρονιά ή να κάτσω εδώ που κάθομαι και να χαλαρώσω; Θα χρησιμοποιήσω την ατζέντα ή θα κάνω ακόμα ένα κοκτέιλ να χαλαρώσω; Ποιος είμαι και γιατί συμπεριφέρομαι σαν την Carrie Bradshaw; 

 Προς το παρόν έβαλα την ατζέντα στο ράφι. Θα είχα κάνει πολλά πράγματα το 2018 αλλά δεν έκανα τίποτα τελικά. Καλά, το τίποτα είναι σχετικό. Πάντα κάτι γίνεται, πάντα προχωράμε έστω λίγο. Ναι, μπορεί να ξύπνησα με αισιόδοξη διάθεση και μέχρι αύριο να αλλάξει η θεώρησή μου. Δεν λέω πράγματα που δεν τα έχετε σκεφτεί κι εσείς, δεν λέω πρωτότυπα πράγματα, απλά σκέφτομαι και εγώ μεγαλοφώνως για να τα ακούω κι εγώ. Οι στόχοι για την νέα χρονιά δεν είναι διαφορετικοί από πέρσι ή από κάθε άλλη χρονιά, είναι απλοί και ουσιαστικοί και δεν έχει σημασία αν θα τους καταγράψω σε μια ατζέντα ή όχι.

 Για αυτό και οι ευχές μου για την νέα χρονιά είναι λιτές. Αγάπη, υγεία και χαρά, με όποια σειρά προτιμάτε εσείς 

Καλή χρονιά

4 σχόλια:

Αρτίστα του βωβού είπε...

Αχ πόσο ζηλεύω τους ανθρώπους που βάζουν στόχους και τους πετυχαίνουν!
Εγώ πάλι, ό,τι να 'ναι!
Ε αφού έβαζα και μετά από λίγες μέρες τους ξεχνούσα, δεν είχε νόημα!
Οπότε και δεν ξαναβάζω. Απλώς λέω "κι αν μπορέσω, θα κάνω το τάδε"!
Αλλά είμαι παράδειγμα προς αποφυγή, οπότε μην με ακούς και βάλε τους στόχους σου!
Καλή χρονιά!
Σου εύχομαι τύχη! Γιατί από ό,τι έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα, αν είναι κανείς τυχερός και υγεία έχει και αγάπη και όλα τα καλά! 🎈

Drift Financial Services είπε...

i heard about this blog & get actually whatever i was finding. Nice post love to read this blog
GST consultant In Indore
digital marketing consultant In Indore

Drift Financial Services είπε...

Always look forward for such nice post & finally I got you. Really very impressive post & glad to read this. Good luck & keep writing such awesome content.
Web Development Company in Greater Noida
Software development company In Greater noida

CMS and ED
CMSED

Homoeopathic treatment for Psoriasis in greater noida

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ιστολόγιο
Ακούστε αυτό το τραγούδι και αν έχετε το χρόνο σχολιάστε το

https://www.youtube.com/watch?v=s48ZZEXNnXY