Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Eurovision 2013: 2nd Semi-Final

Πέμπτη και ώρα για τον δεύτερο ημιτελικό! Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό και σήμερα 17 χώρες διαγωνίζονται για τις εναπομένουσες 10 θέσεις στον τελικό. Τον δεύτερο ημιτελικό ανοίγει η Λετονία και κλείνει η Ρουμανία ενώ ακριβώς στην μέση η Ελλάδα με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα διατυμπανίζουν ότι Alcohol is free

 
Θα δούμε και σήμερα γνώριμα πρόσωπα, η εκπρόσωπος του Σαν Μαρίνο είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Valentina Monetta, που πέρσι μας τραγούδησε ένα αξιοπερίεργο τραγούδι που ήταν μεταξύ διαφήμισης Facebook και παιδικού τραγουδιού. Η φετινή εκπρόσωπος της Μολδαβίας ήταν στα φωνητικά του 2012, ορισμός της προαγωγής, ενώ ο συνθέτης του τραγουδιού, το οποίο θα ακούσουμε σήμερα, ήταν ο εκπρόσωπος της Μολδαβίας πάλι το 2012. Τέλος ο εκπρόσωπος της Αλβανίας ήταν ο κιθαρίστας στην συμμετοχή της ίδιας χώρας το 2011 και ο Αρμένιος τραγουδιστής δεν πρόκειται να έχει ιδιαίτερο άγχος μιας και το 2010 ήταν στα φωνητικά στην αποστολή της Αρμενίας.

Ας δούμε τα τραγούδια με τη σειρά που αποφάσισαν οι παραγωγοί:

01 Λετονία Here we go, PeR
02 Σαν Μαρίνο Crisalide, Valentina Monetta
03 ΠΓΔΜ, Pred da se razdeni (Πριν το ηλιοβασίλεμα), Esma and Lozano
04 Αζερμπαϊτζάν Hold me, Farid Mammadov
05 Φινλανδία Marry me, Krista Siegfrids
06 Μάλτα Tomorrow, Gianluca
07 Βουλγαρία Samo Shampioni (Μόνο Νικητές) Elitsa Todorova, Storan Yankulov
08 Ισλανδία Eg A Lif (Είμαι ζωντανός) Eythor Ingi
09 Ελλάδα Alcohol is free, Koza Mostra ft. Αγάθωνας Ιακωβίδης
10 Ισραήλ Rak Bishvilo (Μόνο για αυτόν), Moran Mazor
11 Αρμενία Lonely Planet, Dorians
12 Ουγγαρία Kedvesem (Dear), ByeAlex
13 Νορβηγία I feed you my love, Margaret Berger
14 Αλβανία Identitet (Ταυτότητα), Andrian Lulgjuraj and Bledar Sejko
15 Γεωργία Waterfall, Nodi Tatishvili and Sophie Gelovani
16 Ελβετία You and me, Takasa
17 Ρουμανία It's my life, Cezar

Όπως κάθε φορά στον ημιτελικό αυτό δικαίωμα ψήφου έχουν οι συμμετέχουσες χώρες και 3 από τις 6 χώρες που προκρίθηκαν αυτομάτως στον τελικό και για αυτόν τον ημιτελικό είναι Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία. Η ψηφοφορία ξεκινά μετά την ενδεδειγμένη οδηγία που θα μας δώσει η παρουσιάστρια και διαρκεί 15 λεπτά, είναι μυστική και οι δέκα χώρες με τις υψηλότερες βαθμολογίες θα ακούσουν με τυχαία σειρά το όνομα τους. 45 περίπου λεπτά μετά το τέλος της ψηφοφορίας θα μάθουμε ποιες είναι αυτές οι 10 χώρες που θα συναντήσουν τις 10 χώρες του πρώτου ημιτελικού, τις Big Five και την διοργανώτρια χώρα στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Καλή θέαση και καλή επιτυχία σε όλες τις χώρες!
Καλή Επιτυχία Ελλάδα!