Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Εκατομβαιών*

Τελικά ο Αύγουστος είναι πολύ περίεργος μήνας, άλλοτε με την καλή έννοια και άλλοτε με την κακή. Μας έχει κάνει όλους να παρανοούμε ή κάτι; Δεν ξέρω. Οι αστρολόγοι θα μας πουν πως φταίει η Πανσέληνος ή ο Ανάδρομος, απαπα και αυτοί ετοιμόλογοι, να σου ρίξουν και κανα τρίγωνο με τον τάδε πλανήτη θα σε κάνουν να τρέμεις!

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μου κάνουν τα νεύρα κρόσια, ευτυχώς όχι επί μονίμου βάσεως, αλλά συχνά... Και επειδή πάει καιρός από την τελευταία φορά που μου κάναν κήρυγμα είπαν να το κάνουν σχεδόν όλοι μαζί, όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα! Και βαριέμαι τις συμπτώσεις όταν γίνονται τέτοια πράγματα. Απαξιώ λοιπόν για κάθε κακεντρεχές σχόλιο... και προχωρώ. Δεν έχω ώρα να ασχολούμαι με σχόλια ανθρώπων που έπρεπε να ξέρουν αν ισχύουν ή όχι αυτά που λένε, αλλά τα λένε και αναρωτιέμαι γιατί.

Ξέρω καλά ποιος είμαι και ξέρω πολύ καλά και τι κάνω και γιατί το κάνω, και σαν pure ωφελιμιστής που είμαι συνήθως δεν κάνω κάτι αν δεν υπάρχει πρώτα λόγος. Κατακαλόκαιρο, η ζέστη καλά κρατεί, πλησιάζει Δεκαπενταύγουστος και ετοιμάζομαι για τα πανηγύρια της μέρας. Λουκουμάδες με σιρόπι και δεν μαζεύεται... Πάλι από την ζέστη 3 θα φάω μόνο! Και πολλοί είναι! Θάλασσα δεν με βλέπω να πηγαίνω, όση θάλασσα πήγα, πήγα, δεν προλαβαίνω άλλη... σε 3 βδομάδες εγγραφές και από Δευτέρας μαθήματα! Το chocola-το χρώμα λίγο το είχαμε από πριν, μαύρισα και λίγο, παράπονο κανένα!

Όχι, όχι αγαπητέ μου αναγνώστη μην φεύγεις ΔΕΝ θα κάνω απολογισμό του καλοκαιριού πίστεψε με! Ηρέμησες τώρα ε; Μπράβο! Σταματώ τώρα...


* σύμφωνα με το Αττικό Ημερολόγιο, το οποίο ήταν Σεληνιακό, ο Εκατομβαιών είναι ο πρώτος μήνας του έτους και ο πρώτος από τους τρεις μήνες του Θέρους. Υπολογίζεται ότι καλύπτει το διάστημα από τις 20 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου και πήρε το όνομα του από την Εκατόμβη, τη θυσία 100 βοδιών που λάμβανε μέρος την τελευταία μέρα στα Παναθήναια.

Μεταγειτνιών ήταν η ονομασία της χρονικής περιόδου του υπολοίπου Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το όνομα της βασίζεται στην γιορτή του Μεταγείτνιου Απόλλωνα, τα Μεταγείτνια.

4 σχόλια:

Περσέας είπε...

καλά να περνάς!!
φιλολογία σπουδάζεις?

Ιθάκη-man είπε...

Έλα καλό μου, ναι! Σόρυ που σε ξέχασα! :p

Περσέας είπε...

δεν πειράζει και εγώ από φέτος ξεκινάω φιλολογία στο ρέθυμνο

Ιθάκη-man είπε...

Πολύ καλή σχολή! Not bad, not bad :p