Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κουλτούρα κλπ

Η κουλτούρα. Ανοίξτε επιτέλους ένα λεξικό! Ακόμα και αν το ανοίξετε το ρημάδι το λεξικό ανοίξτε λίγο τα αυτιά σας. Κουλτουριάρης δεν είναι ο τυπάς με τα κουλ ρούχα (στα Καλά Καθούμενα λόγου χάρη -οι Κύπριοι καταλαβαίνουν τι λέω), ούτε η μαντάμ με το περίεργο κούρεμα που φορά ρούχα τύπου Kate Moss, ούτε εσύ με το RayBan το γυαλί και τα δερμάτινα. Δηλαδή, ανακεφαλαίωση, κουλτουριάρης δεν γίνεσαι με τα ρούχα ή με τις συνήθειες σου. Και ας επιμένουν κάποιοι άνθρωποι να κρίνουν τους ανθρώπους από την εμφάνιση. Αν είναι κουλτουριάρης ο άνθρωπος φαίνεται με το μυαλό. Ούτε η ορθογραφία σε κάνει άνθρωπο, ούτε τα ρούχα!

Το lifestyle. Το ούτως επικαλούμενο γκέι lifestyle (γιατί δεν υπάρχουν lifestyle, ρούχα, συμπεριφορές αποκλειστικά για γκέι ή straight, αν κάποιος είναι σεξομανής λόγου χάρη είναι σεξομανής, τέλος, αν είναι γκέι δεν είναι περισσότερο ή αν είναι straight είναι λιγότερο σεξομανής) Το τι κάνει στην ζωή του ο καθένας, είναι δική του απόφαση, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε εξάλλου και ας μην ρίχνουμε ηθικοδιδακτικές μπαρούφες όπου φτάνουμε και ακόμη χειρότερα εκεί που δεν φτάνουμε!

Έστω να δεχθώ πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικό τους lifestyle. Δεν το φτιάξαμε εμείς. Σκέψου να ζεις “καταδικασμένος” από μερίδα άλλων (συν- /απ- ) ανθρώπων να μην μπορείς να κάνεις υγιή και φυσιολογική* σχέση, να μην μπορείς να κάνεις οικογένεια, να μην μπορείς να έχεις παιδιά. Όπως οι ξανθές δεν έκαναν τα πρότυπα που επικρατούν για τις ξανθές. Όποια είναι ξανθή δεν σημαίνει ότι είναι ηλίθια, όποιος είναι γυμνασμένος δεν σημαίνει ότι έχει άδειο κεφάλι, όποια είναι γυναίκα δεν σημαίνει ότι είναι κακιά οδηγός, όποιος είναι γκέι δεν είναι σεξομανής, όποιος είναι 40άρης straight δεν είναι κρυφογκέι. Κατά τ' άλλα αυτά υπήρχαν πριν καν γεννηθώ εγώ!

Το straight ανδρικό πρότυπο είναι ίσως όσο χάλια όσο νομίζουν όλοι ότι είναι χάλια το γκέι ανδρικό πρότυπο. Είσαι straight; Μπράβο, συγχαρητήρια, γεννηθήκατε στον σωστό κόσμο! Ελπίζω να μην είστε τόσο κουλτουριάριδες όσο και η Beyonce στο τραγούδι “If I were a boy” (που θέλει να δώσει ώθηση στις γυναίκες, δεν θα το σχολιάσω αυτό). Αν νομίζετε πως τα αγόρια φοράνε ότι βρουν μπροστά τους, πίνουν μπύρες, κυνηγάνε κορίτσια, χτυπάνε τις γυναίκες τους, δεν περνάνε δύσκολες στιγμές, δεν αγαπάνε, κερατώνουν αβέρτα, κλείνουν τα τηλέφωνα τους και λένε ότι είναι χαλασμένα ενώ πηδιούνται με όλα τα έμβια όντα (ζώα-φυτά-πράγματα) πλανάστε πλάνην οικτράν... ακόμα χειρότερα όταν είστε και εσείς αγόρια! Το κακό παράδειγμα στα μικρά παιδάκια δεν το δίνουν ορισμένοι από μια κοινωνική ομάδα!

Όλος αυτός ο κόσμος του άνδρακλα που έχτισαν κάποιοι καταρρέει παραπλεύρως. Πόσο πολύ χαίρομαι όταν διαβάζω το Sex Talk της Ρούλας στην CITY Free Press γιατί φαίνονται τόσο ξεκάθαρα τα taboo που έχει η (Κυπριακή εν προκειμένω) κοινωνία σε θέματα σεξ και της σεξουαλικότητας του άντρα. Χαλαρώστε και εσείς, αμάν πια, έλεος! Είστε χειρότεροι και από παπάδες και τον Χρήστο Δάντη... μαζί! Είναι λες και μου λέτε ότι όλοι οι straight περιμένουν να παντρευτούν για να κάνουν σεξ, χα-χα-χα ας γελάσω!

Η ανεξέλεγκτη ηθικολογία μερικών έχει προκαλέσει πολλά... Έχουν οδηγήσει μέχρι και σε αυτοκτονίες! Και για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; Επειδή δεν έχουν το ίδιο χρώμα, επειδή δεν έχουν τα ίδια γούστα, επειδή είναι τελοσπάντων διαφορετικοί από εσάς. *Ναι αλλά τι κάνει έναν άνθρωπο φυσιολογικό; Σίγουρα κανένας δεν είναι άξιος να μας πει τι είναι φυσιολογικό! Ναι τα πρότυπα και τα lifestyle εμείς τα φτιάχνουμε και εμείς τα αναπαράγουμε... Αν είναι καλά ή κακά αυτό είναι άλλο θέμα. Εύχομαι μόνο να αποκτήσουν κάποιοι άποψη... κάποτε!


"(...) εις ένα ορισμόν η γνώσις των μερών είναι προτέρα της του όλου, μολονότι πραγματικώς το όλον είναι πρότερον των μερών (...)"

[Προλεγόμενα στο Ἀριστοτέλους, Περὶ Ψυχῆς, μετάφραση του Παύλου Γρατσιάτου, 1911]



"(...) Γεννήθηκα στην Κιβωτό 9 και 13, την ώρα που οι πλανήτες μου βαράγαν μα... Μαρία με τα κίτρινα, με βάση τα δεδόμενα εδώ πλανήτης σφάζεται και εσύ την είδες γκόμενα!
Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας (...)"
[Κιβωτός, σε στίχους Έλενας Βιτάλη]


Ethan, τώρα διάβασα τι έγινε, είμαι μαζί σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: