Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

It's Christmas Day

Οι άνθρωποι μαζεύονται διάφορες μέρες της χρονιάς. Άλλοι τρώνε. Άλλοι πίνουν κρασί. Άλλοι απλά συζητάνε. Άλλοι παίζουν χαρτιά. Γιορτάζουν διάφορα, γενέθλια, γιορτές και γενικά χαρές. Ξέρουν ότι θα φάνε, ίσως επειδή είναι καλεσμένοι, πίνουν για να χαρούν ή να ξεχάσουν, συζητάνε γιατί τους ζήτησαν ή ρώτησαν άλλοι, παίζουν χαρτιά για να περάσει λίγο η ώρα...

Ναι, τα γενέθλια είναι μια από τις σημαντικότερες μέρες της χρονιάς. Για κάποιους η γέννηση του ίδιου του Θεού τους είναι εξίσου σημαντική. Για κάποιους άλλους είναι απλά μια μέρα, με δουλειά και υποχρεώσεις. Για κάποιους είναι αφορμή για να δουν τους συγγενείς τους επίσης, αν και έχουν καιρό να τους δούνε. Για κάποιους είναι μια μέρα που θα περάσουν ωραία. Για κάποιους είναι μια μέρα που θα πάρουν τα δώρα τους.

Δεν θα ασχοληθώ με την υποκρισία, δεν έχει σημασία... Είναι εξάλλου τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα, αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο όχι αν έχει μέσα αναψυκτικό ή νερό. Έτυχαν πολλά σε όλους μας, αλλά ας μην είμαστε μαλωμένοι με τις μέρες... οι μέρες είναι μέρες και εμείς άνθρωποι με ψυχή.

Βούρκωσαν τα μάτια μου όταν είδα τα παράπονα και τις υποδείξεις να παίρνουν τόπο σήμερα, έστω... Τα Χριστούγεννα για μένα είναι οικογενειακή υπόθεση, στο τραπέζι οικογένεια, στο σαλόνι για την Χριστουγεννιάτικη ταινία στην τηλεόραση οικογένεια, κουβέντα οικογένεια. Χαίρομαι που όλοι πήραν τα δώρα τους και εγώ μόνο ένα συμβολικό, το δώρο μου για φέτος ήταν αυτό, θα αρκεστώ στο ότι όλοι είναι εντάξει και ήταν όπως τους είπα πως θα είναι, ωραία και οικογενειακά... ήταν υπόσχεση που κράτησα όσο μπορούσα!

Οι άνθρωποι μαζεύονται διάφορες μέρες της χρονιάς, γιορτάζουν διάφορα, γενέθλια, γιορτές και γενικά χαρές. Ναι αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα Χριστούγεννα... Άλλοι τρώνε, άλλοι πίνουν κρασί, άλλοι συζητάνε, άλλοι παίζουν χαρτιά, άλλοι είναι μόνοι τους, άλλοι δουλεύουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως ξέρουν ότι είναι Χριστούγεννα και θέλουν να χαρούν... με ότι έχουν!

Για όσους δουλεύουν, για όσους είναι μόνοι και για όλες τις οικογένειες...

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας! Σας αγαπώ πολύ!

6 σχόλια:

STELIOS PENTARVANIS είπε...

σου εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και αγάπη.

sto-keno είπε...

Καλές γιορτές και να περνάς πάντα έτσι όμορφα!

Ιθάκη-man είπε...

@ Wrong Man:
Καλές γιορτές σου εύχομαι και εγώ! :)

@ Sto-Keno:
Καλές γιορτές και σε σέναααααα! Ολοι πρέπει να περνάμε καλά, το αξίζουμε! :)

Kος Μηδενικός είπε...

Χρόνια πολλά αγορίνα!!

Τα Χριστούγεννα είναι όμορφα γιατί είναι μια ευκαιρία η ανθρώπινη φύση να υπερισχύσει λίγο πάνω στη ζωώδη. Από αυτή και μόνο τη σκοπιά, εγώ ψηφίζω υπέρ στα Χριστούγεννα!!

Φιλάκια!!

karkinos7 είπε...

''Οι άνθρωποι μαζεύονται διάφορες μέρες της χρονιάς, γιορτάζουν διάφορα, γενέθλια, γιορτές και γενικά χαρές. Ναι αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα Χριστούγεννα... Άλλοι τρώνε, άλλοι πίνουν κρασί, άλλοι συζητάνε, άλλοι παίζουν χαρτιά, άλλοι είναι μόνοι τους, άλλοι δουλεύουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως ξέρουν ότι είναι Χριστούγεννα και θέλουν να χαρούν... με ότι έχουν!''

Μεγάλη αλήθεια το νόημα των αράδων αυτών.
Ελπίζω να πέρασες όμορφα και χαμογελαστά και να συνεχίσεις έτσι!!!
Χρόνια Πολλά!!!
Την Καλησπέρα μου!!!
Φιλιά Πολλά!!!

Ιθάκη-man είπε...

@ Zero Point:
Χρόνια Πολλά Πολλά! :)

@ Karkinos7:
Καλές Γιορτές και καλά να περνάς και εσύυυυ :)