Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Βρε Φαίη, βρε Φαίη!

Έβλεπα χθες το πρωί το Πρωινό μου από το Μέγκα (σόρυ Ελένη μου αλλά για να έχω άποψη πρέπει να δω και λίγο τους άλλους) Είχανε καλεσμένη την Άβα Γαλανοπούλου, θεά! Μιλάμε η γυναίκα είναι θεά, δυναμική, ταλαντούχα, με χιούμορ και πολύ μα πολύ προσγειωμένη! Σε μια συνέντευξη -λέμε τώρα- για όλα τα θέματα...

Η Άβα είπε πως είναι δύσκολο να είσαι μητέρα, το φοβάται και λίγο, δεν θέλει να δεσμευτεί. Εξήγησε και δυο-τρεις λόγους. Και να επιμένει η Φαίη και να ρωτά συνεχώς την Άβα γιατί δεν έγινε μητέρα, γιατί δεν παντρεύτηκε! Όχι δεν καταλάβατε όσοι δεν το είδατε, εκεί να επιμένει η Φαίη, αθώα και αφελής; Η Φαίη δεν φταίει, το μητρικό της ένστικτο την έκανε και λίγο Φρόυντ για να ψάξει στα άδυτα του ασυνειδήτου της Άβας! Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ (ή να ασχοληθώ γενικότερα) Μου φαίνεται περίεργο που η Φαίη, που είναι μόλις 30 χρονών και μιλάει λες και έχει γίνει πάνσοφος. Μα να επιμένει τόσο πολύ, 30 χρονών που πρόκειται να γίνει μητέρα;

Ωραία, μπορεί εσύ να έχεις δουλειά, μπορεί εσύ να έχεις λεφτά, μπορεί εσύ να είσαι περσόνα, μπορεί εσένα ο άντρας σου να έχει δουλειά (καταρχάς εσύ δικαιούσαι και να παντρευτείς αλλά αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο μην σε μπλέκω με τα προσωπικά μου δεν υπάρχει λόγος) μπορεί εσύ να δουλεύεις και να είσαι μητέρα (έστω part-time) αλλά τα παιδιά χρειάζονται χρόνο και λεφτά, αυτό μου έμαθε η προσωπική μου εμπειρία. Τα παιδιά είναι σοβαρή απόφαση.

Τα παιδιά δεν είναι σαν τα πρωινάδικα σας! Δεν είναι παίξε-γέλασε, που μπορεί να έρχεσαι και να φεύγεις όποτε θέλεις (μπηχτή στην Μπάρμπα είναι αυτό)! Τα παιδιά είναι πολύ μα πολύ σοβαρή απόφαση! Η Ελένη έχει 3 και δες πόσο χάος έγινε με τον χωρισμό της. Και εσύ είσαι μόνο 30. Από πότε σπούδασε η Φάιη Οικογενειακή Ψυχολογία; Ακόμα και αν το σπούδαζε αυτό που έκανε ήταν πολύ αντιεπαγγελματικό! Βρε, να είσαι καλά εσύ πουλάκι μου, και να είσαι μέχρι τα βαθιά γεράματα με τον άντρα σου, δεν είναι απλά να μεταδίδεις το αίσθημα της μητρότητας και τι ωραία που είναι και αχ τι καλά γίνεσαι μητέρα και μαθαίνεις...

Δεν είναι όλα ωραία και καλά -για όλους- με το να γίνεις γονιός, ένα παιδί σου καταλογίζει πολλές ευθύνες, και το να είσαι γονιός είναι κάτι περισσότερο από το να επιστρέφεις το απόγευμα από την δουλειά και να το βοηθάς να διαβάσει λίγο! Δεν αμφισβητώ, ούτε θέμα μου είναι αν η Φαίη θα είναι καλή μητέρα, της εύχομαι ότι το καλύτερο, αλλά να προσέχουμε πως μιλάμε λίγο. Ένα παιδί σε δεσμεύει -και με την θετική και με την αρνητική έννοια- εφ' όρου ζωής... Τόσοι και τόσοι είπαν -ενώπιον Θεού και ανθρώπου- ότι θα είναι αγαπημένοι και μονιασμένοι αλλά δες τώρα Μενεγάκη-Λάτσιο, Κοκκίνου και σύζυγος, Σρόιτερ και Αιγινήτη... Εγώ είμαι με την Άβα... αν αγάπη μου δεν είσαι σίγουρος για κάτι (γάμος και παιδιά στην προκειμένη) ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

4 σχόλια:

amalthia είπε...

και ναι συμφωνώ και να σου πω και το άλλο..είχανε χτες ενα μωράκι γυμνό,ανάμεσα σε κόσμο,με φώτα επάνω του για να δείξουν πως να το κάνεις μπάνιο.και αυτό να έχει γίνει μπλε και να κλαίει όλη την ώρα.

και εγώ να θέλω να μπω μέσα στην τηλεόραση(αλλά δεν γινόταν) να τους αρχίσω όλους στις σφαλιάρες που για τα νούμερα ταλαιπωρούν τα μωράκια. φταίνε και οι μανάδες τους οι γαμημένες που τους αφήνουν.

κάτι τέτοια κάνει και η ελένη,απλώς στην Ελένη τυχαίνει να μην κλαίνε...

Stewie Griffin είπε...

ποια ειναι η φαιη?

tinkerbell είπε...

Οι γυναίκες που μένουν έγκυες για πρώτη φορά μου θυμίζουν αυτές που παντρεύονται (για πρώτη φορά): είναι λες και over night άλλαξαν κατηγορία, απέκτησαν έξτρα γνώσεις και σοφία και πραγματικά πιστεύουν ότι είναι κάτι πιο special από τις άλλες γιατί τους συνέβη αυτό το πράγμα. Και θερωούν χρέος τους to spread the joy. Όχι μωρό μου, δεν είναι για όλες τις γυναίκες χαρά και προορισμός ένα μωρό ή ένας γάμος. Και κυρίως, δεν είναι για όλες τις γυναίκες χαρά και προορισμός ο γάμος ή ένα μώρο την ίδια χρονική στιγμή.
Όσο για τους Σκορδαλιάγκα? I give them 2 years.

Ιθάκη-man είπε...

@ Amalthia:
Για τα νούμερα κάνουν αυτά τα ιατρικά, τα περί των μωρών και τα λοιπά και τα λοιπά... Τα βλέπει κανείς;
Πως δεν κλαίνε στην Ελένη; Στο live link με το κολυμβητήριο παιδιών μου σπάσαν τα νεύρα μου. Στο νηπιαγωγειο-γυμναστήριο είχε ένα στρουμπουλό μωράκι το οποίο εκλαιγε ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

@ Stewie:
Καταρχάς καλωσόρισες...
Ποια είναι η Φαίη; Η Φαίη είναι η γυναίκα ενός συμμαθητή της Μενεγάκη (Γιώργος Λιάγκας ονομάζεται) και προς το παρόν κάνει πρωινό με αυτόν! You knew, right?

@ Tinkerbell:
Ο κύριος και η κυρία Σκορδά, δεν ξέρω πόσο τους δίνω. Δεν ξέρω πως είναι η σχέση τους και δεν με ενδιαφέρει στην τελική. Συμφωνώ μαζί σου!