Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

F-ear/-uture

Και μετά τι;

Το χειρότερο πράγμα για έναν έρωτα είναι ο φόβος του μέλλοντος. Και όταν λέω μέλλον δεν εννοώ τα παιδιά και τα εγγόνια... Εννοώ το αύριο. Έχεις συνηθίσει να στέλνεις ένα μήνυμα -τουλάχιστον- την ημέρα να δεις τι κάνει ο άλλος. Έχεις μπει στο τρυπάκι να φανταστείς εκείνο το μέλλον, το υπερβολικό, με τον άλλον. Έχεις ίσως ήδη σκεφτεί πως είναι αδύνατον να απουσιάζει αυτό το άτομο από εκείνο το μέλλον, το αυριανό. Τέλος έχεις ήδη κάνει λίστα αυτά που είπατε πως θα κάνατε και δεν κάνατε ακόμα.

Φθάνει η στιγμή που κάτι δεν πάει καλά. Ξέχασε τα γενέθλια μου. Είπα, “Εντάξει άνθρωποι είμαστε, ξεχνάμε μερικές φορές”. Υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές, τρανές αποδείξεις. Ανοίγει το στόμα του και σε κάνει να πονάς, πας να του μιλήσεις και δεν καταλαβαίνει, φαίνεται να μην καταλαβαίνει. Προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα καλύτερα αλλά οι προσπάθειες σου είναι ήδη μεγαλύτερες από την λίστα με τα πράγματα που θα κάνατε αλλά δεν κάνατε.

Συνεχίζεις να βρίσκεις ευφάνταστες δικαιολογίες. Συνεχίζεις να εργάζεσαι με αμείωτη προσπάθεια αλλά όχι αμείωτο ενδιαφέρον.

Ανταπόκριση. Κανείς δεν θέλει να μιλάει σε ένα τοίχο. Κανείς δεν μπορεί να λύσει θεωρητικά μια πράξη με άγνωστο χ αν δεν την γράψει στο χαρτί. Κανείς δεν πάει σε ψυχολόγο ο οποίος έχει τακτική να ακούει μόνο! Ή ακόμα και αν πάει, είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μέχρι να κουραστεί να προσπαθεί. Χρειάζεσαι καθοδήγηση από ένα ψυχολόγο. Έτσι χρειάζεσαι την ανταπόκριση από κάποιον που θέλει να ονομάζεται φίλος σου, σύντροφος σου, εραστής σου ακόμη. Θέλεις να ξέρεις που πάει το πράγμα.

Βαρέθηκες να δικαιολογείς. Κουράστηκες να προσπαθείς.

Το χειρότερο πράγμα για έναν έρωτα είναι ο φόβος και η απουσία του μέλλοντος. Να λες, οκ, κι ας τα παρατήσω όλα, και μετά τι; Είναι απολύτως φυσικός ο φόβος του αγνώστου. Γιατί ίσως εκείνη η εικόνα του μέλλοντος με εκείνο το άτομο να έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

Είναι περίεργο το πως μπορείς να... ζεις τους φίλους σου.

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Οι φίλοι ήταν η αφορμή της ανάρτησης; Άμα δεν βλέπουν τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους.. πως να συνεχίζεις να είσαι φίλος;

Hfaistiwnas είπε...

Σε καταλαβαίνω, είναι δύσκολη φάση που την έχουμε όλοι περάσει..

Kος Μηδενικός είπε...

Το χειρότερο λες πράγμα για έναν έρωτα είναι η απουσία του μέλλοντος. Ενίσταμαι. Μα ο γνήσιος, ο φλογερός έρωτας, εκείνος που αρχικά σε τσουρουφλάει και μετά καταλαγιάζει για να δώσει τη σκυτάλη του σε κάτι άλλο, έρωτα μεν, αλλά διαφορετικό...στοιχειοθετείται από την απουσία μέλλοντος. Είναι αυτή η αβεβαιότητα, αυτό το υπέροχο χάσιμο που τον κάνει την μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για όλες τις τέχνες...

Ιθάκη-man είπε...

@Hfaistiwn
Ναι μωρέ. Μια φίλη περνούσε δύσκολα και είπα να της αφιερώσω κάτι... Τα περάσαμε όλοι, λίγο ή πολύ αυτά. Ντάξει, καλά να μαστε! :)
Καλή βδομάδα

@ZeroPoint
Όχι που δε θα διαφωνούσες! Τι να σου πω εσένα; Ό,τι και να σου πω θα διαφωνήσεις :p
Ναι μωρέ, ο έρωτας ο δεν βλέπω τη τύφλα μου είναι αυτός που λες. Υπάρχει ακόμη αυτός;